Light Mastery editie #1

Afgelopen zaterdag vond mijn workshop Light Mastery voor de eerste keer plaats. We gingen met een hele leuke groep fotografen aan de slag met allerlei soorten licht en hoe die vorm te geven. De ene helft ging aan de slag met flitsers in de studio omgeving, de andere groep ging natuurlijk licht manipuleren. 

Voor een deel van de groep waren flitsers vrijwel volledig nieuw terrein, voor een ander deel van de groep was flitsen al wat bekender of zelfs al heel eigen, maar niet op de manier waarop flitslicht naast daglicht als één zelfde geheel beschouwd wordt: gewoon als licht, waar je alles mee kan en mag doen wat je wil. We gooiden alle vaste nummertjes en bekende lichtopstellingen uit het raam en gingen lekker experimenteren. 

Links: deelnemer Marit. Rechts: Lichtval in Studio de Zwarte Kater. Foto's: Jesse Schaap.

Met mijn manier van workshops organiseren hoop ik je altijd iets mee te kunnen geven waardoor je je geïnspireerd voelt om je eigen pad te volgen. Natuurlijk, er zijn bepaalde technische uitdagingen, maar die zijn onderdeel van de reis. Er is uiteindelijk geen één manier om iets te doen, zeker niet met creativiteit. Laten we blijven spelen en ontdekken! 

In het najaar blijven we thuis en organiseer ik mijn eerste online masterclasses om het jaar mee af te sluiten. Na het prikkelen van de creativiteit van portretten met de workshop Creative Portraiture afgelopen maart, nu het technisch onderzoeken van de mogelijkheden van licht met Light Mastery, gaan we in oktober aan de slag met beeldbewerking tijdens Powerful Retouching, en in december duiken we in Creative Business in het creatief ondernemerschap: al die mooie dingen maken is één ding, maar hoe zet je jezelf in de markt?

Voor deze online masterclasses en de volgende edities van de live workshops kun je je nu al inschrijven op de wachtlijsten op de verschillende pagina's die ik hier heb gelinkt. Als je op de wachtlijst staat krijg je als een van de eersten toegang tot de mooie early bird korting en andere extra's. 

Ik hoop dat jij je afgelopen weekend, ongeacht of je erbij was, ook hebt kunnen laten inspireren. Geniet van je dag!

Vorige
Vorige

Een ode aan film

Volgende
Volgende

Vergeet het leven niet te vieren